Om klubben

LEO er en velgørenhedsorganisation under LIONS International – verdens største hjælpeorganisation - for unge, der ønsker at gøre en forskel.

LEO er sammensat af tre ord:

Ledelse

Erfaring

Oplevelse

Og det består af disse ord, fordi

.. LEO giver medlemmerne selvstændighed og mulighed for at prøve kræfter med både projekt- og klubledelse. LEO laver og planlægger sine egne arrangementer uafhængigt af LIONS-klubberne.

.. Alle medlemmerne får ansvar i klubben – det kan være lige fra bestyrelsesposter til oprettelsen af nye arrangementer. Men selvfølgelig bliver man ikke pålagt ansvar, man ikke har lyst eller tid til.

.. LEO giver mulighed for at prøve grænser af, fordi man er sammen med nogle mennesker, man måske ikke ville være sammen med i hverdagen og deltager i nogle aktiviteter, man ikke normalvis ville prøve. Desuden giver det både lokale, nationale og internationale oplevelser og møder med kulturer, der er anderledes end vores egen.

 

I LEO såvel som i LIONS har vi et princip om, at 1 krone givet er 1 krone givet til velgørenhed. Det fungerer på den måde, at vi har en klubkasse, som medlemmerne betaler til, som går til administration, og en aktivitetskasse, som går ubeskåret til velgørenhed. Derved spares administationen væk fra velgørenhedspengene.

LEO går meget op i fællesskab indbyrdes i klubberne, men også nationalt og internationalt. Fx har LEO Clubs Denmark arrangeret en international ungdomslejr de sidste tre somre, og på den måde får man fællesskab på tværs af klubberne. Endvidere blev der i sommeren 2013 arrangeret en fælles cykeltur fra Aarhus til Hamborg ved navn LEO BIKE RIDE, hvor cykelrytterne undervejs boede ved forskellige LEO’s både i Danmark og i Tyskland. De indsamlede midler som følge af cykelturen gik ubeskåret til SIND Ungdom.

LEO Club Aarhus blev chartret den 8. April 1989. Pr. 1. september 2016 er vi 27 medlemmer i klubben.

Vi holder klubmøde den 2. mandag i måneden. Selvfølgelig forventes det, at man er aktiv som medlem, men der er forståelse for, at man har travle perioder fx pga. studie og arbejde.

Bag hver LEO Club står en LIONS Club, og vores fadderklub er LIONS Lystrup. Det gør, at vi ikke er alene og altid kan få råd og vejledning. Hvis I har lyst til at vide mere om vores fadderklub, så tjek følgende link ud: www.lions-lystrup.dk

Følg os på facebook på www.facebook.com/leoclubaarhus

 

Har du spørgsmål til klubben, idéer til nye aktiviteter, eller vil du vide mere om at være LEO, så send en mail under ”Kontakt” eller på kontakt@leoclubaarhus.dk.